Aktivera din digital-tv

Gå in på telia.se/aktivera för att starta din tv-tjänst. Där måste du registrera din boendeadress och lägenhetsnummer. Du måste ha ett BankID för att kunna beställa koder. Välj Telia paket Lagom som ingår i din hyra (längst upp till vänster), klicka på ”Gå vidare” nere i högra hörnet.

Du får ett SMS och ett mejl med koder som du ska knappa in. Du kan även aktivera och beställa koderna genom att ringa Telias kundtjänst 90 200, även här behöver du ha ett BankID.

Koppla in din tv

För att koppla in din tv behöver du ha enTv-box med tillhörande strömadapter, nätverkskabel, hdmi-kabel och fjärrkontroll. Denna utrustning tillhör lägenheten och ska finnas i varje lägenhet.

I ditt vardagsrum finns ett nätverksuttag som är kopplat till medieomvandlaren som sitter i hallen. Kontrollera att medieomvandlaren är inkopplad till ett eluttag. Om du inte har något eluttag i hallen så sitter strömadaptern i vardagsrummet.

WAN-lampan och PWR-lampan ska lysa grönt. När du kopplat in tv-boxen ska det blinka i det uttaget.

Gör nu så här:

 1. KOPPLA NÄTVERKSKABELN MELLAN FIBERUTTAGET OCH TV-BOXEN.
  Koppla nätverkskabeln från nätverksuttaget på din tv-box till nätverksuttaget i ditt vardagsrum (en liten gråvit låda). Det sitter ett lock under som du skjuter åt sidan för att ansluta kabeln.
 2. KOPPLA IN HDMI-KABELN FRÅN TV-BOXEN IN I DIN TV.
  Koppla kabeln från uttaget märkt HDMI på tv-boxen till en HDMI-ingång på din tv. Om du har flera HDMI-uttag på din tv så notera vilket nummer du kopplar in den i. Du ska senare välja det nummer med din fjärrkontroll. Om din tv saknar HDMI-ingång och bara har SCART-ingång så kontakta oss så kan vi tillhandahålla en adapter.
 3. STARTA TV-BOXEN
  Koppla in strömsladden till tv-boxen och sätt in kontakten i ditt strömuttag. Boxen startar automatiskt.
 4. STARTA DIN TV
  Starta din tv och välj den ingången du kopplade HDMI-kabeln till. Detta gör du med hjälp av fjärrkontrollen till tv:n (inte till tv-boxen). Knappen på kontrollen brukar heta antingen SOURCE, INPUT, KÄLLA eller AV. När du valt rätt ingång så ska du få upp en bild som visar att tv-tjänsten håller på att starta upp.
 5. AKTIVERA TV-TJÄNSTEN
  När välkomstsidan visas tar du fjärrkontrollen till tv-boxen och knappar in koderna du fått från Telia, klicka på OK. Om välkomstsidan inte visas, testa att starta om tv-boxen genom att dra ut strömkabeln och vänta några sekunder innan du stoppar i den igen.
 6. TEXTNING VIA TEXT-TV
  Aktivera inställningarna i TV-boxen.
  Gå in på inställningar -> språk -> Önskat textningsspråk och valet ”Svenska – Nedsatt hörsel” i listan.
  Alternativt: kan man även tillfälligt slå på det för en specifik kanal genom att trycka info två gånger och sen blå knapp tills det står ”Svenska – Nedsatt hörsel” nere till höger efter blå ikonen.

 

Fiber-tv, bredband & telefoni
Bilden visar tv-boxen och baksidan

mediaomvandlare
Bilden visar medieomvandlaren