Hyresgäst

Att bo i hyresrätt har många fördelar. Det mesta ingår i din hyra och du slipper oväntade utgifter.
Vi vill självklart att du som är hyresgäst ska trivas och ha det bra och därför strävar vi efter att förenkla vardagen och att ha så bra kontakter som möjligt mellan hyresgäst och hyresvärd.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om det är något du undrar över eller om du behöver hjälp med något. Kontakta oss här.

Bläddra vidare på vår hemsida för att få mer information.

nynasbo

VÄRDENS NYHETER

Vår kundtidning kommer ut två gånger per år, i juni och december. Tidningen delas ut till alla våra hyresgäster, du kan även läsa den här på webben. Filerna är sparade som Adobe PDF filer, programvara kan hämtas på www.adobe.com

Värdens nyheter december 2019

Värdens nyheter juni 2019

rdens nyheter november 2018

Värdens nyheter maj 2018

Värdens nyheter juni 2017

TVÄTTBOKNING

Är du hyresgäst på Backluravägen 3-25 kan du bokan din tvättstugetid online.

I fältet användare skriver du märkningen som står i mitten i nederkant på din tvättbricka, du behöver inte skriva A 0 innan, se exempel nedan.

I fältet lösen skriver du ditt 4-siffriga lägenhetsnummer. OBS! Inte ditt folkbokföringsnummer.

Exempel:
Användare: 1003290
Lösen: 2278

Länk till tvättstugebokningen

Du kan boka max 2 tvättpass per tvättstuga och vecka. När kvoten per tvättstuga är uppnådd kan du göra din nästa bokning på den tvättstugan först efter en vecka.

Boka tvättstuga - Backluravägen 3-25

SKADEDJUR

Vi reser mer än aldrig förr och många av oss åker utomlands eller tar in på hotell och det är bl a då vi kan få med oss lite otrevliga kryp hem som vägglöss och kackerlackor.

Antalet saneringar i våra lägenheter har ökat och ökar varje år. Här har vi länkat till lite fakta och tips!

Viktigast av allt. Du är skyldig att ringa till Anticimex eller Nynäshamnsbostäder om du misstänker att det finns vägglöss i din lägenhet. Enligt 12 kap 26 § i Jordabalken är ”en hyresgäst skyldig att ge hyresvärden tillträde till lägenheten för att utrota ohyra. Ett brott mot denna regel innebär att hyresrätten förverkas och uppsägning av kontraktet kan ske”.

På anticimex hemsida kan du som drabbats av skadedjur själv identifiera djuret, klicka här.

Som hyresgäst på Nynäshamnsbostäders är skadedjurssaneringen via Anticimex kostnadsfri.

Läs mer om vägglös här

Läs mer om kackerlackor här

Vartannat år brukar det vara ovanligt många getingar enligt Anticimex. Lättast är, att så fort som möjligt, medan boet är litet, dammsuga eller skäran ner boet i en plastpåse, helst på kvällen när getingarna är mindre aktiva. Anticimex har gjort en film hur du blir av med getingar, se Anticimex film här

 

HYRA & BETALNING

Hyran betalas i förskott och ska vara Nynäshamnsbostäder tillhanda senast den sista vardagen i varje månad. De som ofta betalar sin hyra för sent kan förr eller senare få problem. I värsta fall riskerar du att förlora din hyresrätt.

Du kan betala din hyra på följande sätt:
-inbetalningskortet som medföljer hyresavin
-autogiro, skriv ut din blankett här!
– e-faktura, gå in på din internetbank, sök på Nynäshamnsbostäder och anmäl att du vill ha e-faktura

Om du blir efter med hyran måste du kontakta oss.
Om det rör sig om ett tillfälligt betalningsproblem, kan vi i vissa fall hjälpa till genom att bevilja anstånd.

Den som betalar sin hyra mer än en vecka försent får ett inkassokrav från Preventia. Till den förfallna hyran kommer också dröjsmålsränta samt en lagstadgad avgift. När det har hänt är det Preventia du ska höra av dig till. De kan också hjälpa till att träffa överenskommelser om avbetalning men i detta skede blir det dyrare.