Grattis till din nya lägenhet! Det är mycket att tänka på inför en inflyttning. Här har vi samlat information som är viktig för dig att läsa.


Nyckelutlämning

Du kvitterar ut dina nycklar mot uppvisande av hyresavtal och giltig legitimation på vårt huvudkontor på Lövlundsvägen 8A. Vid kvittering av nycklar kontrolleras även att hyran är betald. Information om när nycklarna kan kvitteras skickas ut tillsammans med hyresavtalet.


Hemförsäkring

Du är skyldig att ha en gällande hemförsäkring när du hyr bostad hos oss. Vi ersätter inga skador på dina ägodelar vid brand eller annan olycka i lägenheten. Om du orsakade skadan i lägenheten kan du dessutom bli ersättningsskyldig. Därför är det viktigt att du har en bra hemförsäkring. Här kan du jämföra priser och villkor för hemförsäkringar konsument.se

 


Adressändring och folkbokföring

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket Flyttanmälan till skatteverket

så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i god tid eller senast en veckan efter flytten.  Skatteverket sprider dina nya adress till samtliga myndigheter och även till många

företag. Vill du ha eftersändning av din post så beställer du det hos Svensk adressändring  Svensk adressändring

Du som bor i en lägenhet behöver vara folkbokförd i lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du hittar ditt lägenhetsnummer på ditt hyresavtal.

Du som är inneboende eller andrahandshyresgäst ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om en sådan finns.


Annat viktigt att tänka på

  • Glöm inte bort att anmäla flytt av internet, telefon, elavtal mm.
  • Skaffa passerkort till återvinningscentralen på Srv återvinning
  • Ny i Sverige? New in Sweden? På Skatteverket finns översatta filmer med information om flyttanmälan och folkbokföring som kan ge dig bra information. Gå in på Skatteverkets sida Ny i Sverige
  • Skatteverket has information in several languages to help you with your move. Visit The swedish tax agency website

Flyttar du in och ut på samma dag?

Här följer några tips:

  • I god tid innan flyttdagen packas så mycket som möjligt i flyttkartonger, d.v.s. allt som du inte behöver ha tillgång till de sista dagarna så som städutrustning, toalettartiklar och köksutrustning. Om du har möjlighet så avvara ett av rummen till förvaring av alla kartonger och möbler som går att ställa undan.
  • Grovstädning av badrum och kök samt putsning av fönster och torkning av lister mm. görs i god tid innan så att allt som återstår av städning när möbler och kartonger är borta är att dammsuga och våttorka golven.
  • Boka tid för städbesiktnings med din områdesansvarig till flyttdagen.
  • På avflyttningsdagen börjar ni tidigt att fylla flyttbilen med möbler och kartonger. Ju flera som kan hjälpas åt ju snabbare går det.
  • När kartonger och möbler är ute i lägenheten städas det sista ut och  städbesiktning görs. Ta med städbesiktningsprotokollet och samtliga nycklar och ev. bokningslås till receptionen.
  • Glöm inte att även balkong/uteplats och tillhörande förråd ska tömmas och sopas ur.