När du har sagt upp ditt hyresavtal och ska flytta så är det en del du behöver veta och tänka på. Här hittar du det viktigaste.

 


Uppsägning

Vi vill att du säger upp lägenheten skriftligt. På ditt kontrakt finns en rad för uppsägning alternativt att du mailar till uthyrningen@nynasbo.se. Om du hyr exempelvis garage, parkeringsplats eller förråd upphör kontraktet automatiskt i samband med uppsägningen.

Din kötid nollställs när ditt hyresavtal sägs upp.

Uppsägningstiden är 3 kalendermånader från nästkommande månad. Under denna period måste du betala hyra som vanligt.

Exempel: Säger du upp ditt hyresavtal den 10 januari är uppsägningstiden februari, mars och april. Hyresavtalet upphör att gälla den 30 april.


Lägenhetsvisning

När vi har tagit emot din uppsägning och registrerat den, kommer vi att publicera din lägenhet på hemsidan för att kunna hyra ut den igen. Du är skyldig att visa lägenheten för ny hyresgäst. Om du inte har möjlighet att visa lägenheten, kontakta uthyrningen så hjälper vi

dig.


Besiktning

När lägenheten är uppsagd kommer du att få en tid för besiktning av lägenheten. Du bör vara hemma vid besiktningen, vi går inte in i din lägenhet utan din tillåtelse. Om det visar sig att det finns skador i lägenheten som du själv har orsakat kan du få betala för

dessa. Alternativt kan du själv återställa lägenheten i det skick din besiktningsman och du har kommit överens om.


Flyttstädning och städbesiktning

När du lämnar din lägenhet ska den vara noggrant städad. Följ checklistan du får med din avflyttningsbekräftelse. Du kontaktar din områdesansvarige för att göra upp om en städbesiktningsstid och få ett sk städbesiktningsprotokoll. Om den inte är välstädad när den nya

hyresgästen flyttar in kan du efterhand bli tvungen att betala för den städning som måste göras. OBS! Vi tar inte emot nycklar utan inlämnat städbesiktningsprotokoll som du får när städningen är godkänd.

Checklista för flyttstädning


Förråd och balkong

Balkong, uteplats och förråd ska tömmas och städas ur. OBS! Lås förrådet när du har tömt det.


Nycklar

För att lämna in nycklar måste du ha en godkänd flyttstädning och lämna in städbesiktningsprotokollet som du får av din områdesansvarige. Nycklarna måste vara oss tillhanda senast kl.12 den första vardagen efter att hyresavtalet löpt ut.


Utflyttningsdagen

Utflyttningsdagen är den första vardagen i månaden. Infaller den första under en helg är flyttdagen nästkommande vardag. Utflyttningen ska vara klar kl. 12:00, lägenheten och förråd ska vara tömda och städade och nycklarna ska vara återlämnade till kontoret på

Lövlundsvägen 8A i Nynäshamn.


I samband med att kontraktet löper ut så nollställs din kötid. För att inte bli avaktiverad så krävs att du gör en ny inloggning inom 12 månader och sedan 1 ggr/år.


Tv och internet

För att slippa få obehagliga överraskningar i form av räkningar från Telia BEHÖVER du logga ut från tv-boxen innan du flyttar. Om du inte gör det kan nästa hyresgäst beställa filmer etc. i ditt namn eftersom inloggningen är kopplad till ditt personnummer. Du bör kontakta Telia på 020-20 20 70 och avsluta dina personliga koder till lägenheten.
Tänk också på att flytta eventuellt bredband, annars kan inte nästa hyresgäst aktivera sina tjänster.

Lämna kvar tv-box, kablage och fjärrkontroll i lägenheten!