Områdesnytt

NYNÄSHAMN

Hissarna på Backluravägen 15 ska bytas och arbetet startar v.11.
Uppstart av takomläggning på  Backluravägen 19 och Valthornsvägen 5-9. Genomgång av trapphusbelysning på Toppstigen. Uppmärkning av p-platser på stora parkeringen på Odinsväg.

ÖSMO

Målning av källargolv på Mejerivägen. Gallring av träd och buskar.

SORUNDA

Upphandling pågår för fönsterbyte på Hoxlavägen.

STORA VIKA

Utbyte av undercentraler fortsätter. Gallring av träd och buskar.

Din nya hyra

Nu är årets hyresförhandlingar med Hyresgästföreningen klara. Det resulterade i en hyreshöjning på 1,5 % och gäller från 1 april.


Hur förhandlas din nya hyra?

När vi höjer hyran, bestämmer om tillval eller gör större förändringar av övriga gemensamma boendeförhållanden, har vi förhandlat med Hyresgästföreningen. Vi har ett gemensamt avtal till grund för förhandlingen, den s k förhandlingsordningen. Den gäller alla oavsett om ni är medlemmar eller inte. Det skulle bli knepigt att förhandla med varje hyresgäst enskilt. Vi betalar 12 kr per lägenhet och år, totalt 330 000 kr, i s k  hyressättningsavgift  till Hyresgästföreningen för att ha den motparten.

Återvinning är på modet!

Visst du att under 2020 samlades över 20 000 kg kläder in i Nynäshamnsbostäders utställda klädåtervinningslådor. Det är helt galet bra! Human Bridge är är en svensk biståndsorganisation som arbetar för människa och miljö. Genom insamling och genomgång av begagnade kläder skapas förutsättningar för människor i utsatta länder och en rättvisare resursfördelning.

TACK till alla er som lämnat in kläder och bidragit till att göra skillnad!

Livet på en pinne

Visst smakar allt lite bättre utomhus? Och vad passar bättre än att möta våren med en liten utflykt! Grilla din favoritkorv inlindad direkt i korvbrödet och njut av vår fantastiska natur J

Gör så här: Blanda 5 dl vetemjöl, 1 tsk salt, 1 tsk bakpulver, 0.5 dl rapsolja och 2 dl mjölk. Blanda ihop till en deg och forma till en remsa som du lindar runt korven. Sen är det bara att grilla!

Använda gärna någon av våra gemensamma grillplatser. Om du ger dig ut i skogen, undersök först att det inte råder eldningsförbud och var noga med att släcka elden efter dig och ta med ditt skräp hem!

  • Genom att ha en sänggavel minskar risken för fettfläckar på väggen 
  • Om du matar fåglar från din uteplats så kan det locka till sig möss och råttor!  Mata dom ute i skogen istället
  • Med autogiro behöver du inte komma ihåg att betala hyran i tid! Smidigt!
  • Säg hej till dina grannar! Grannsämja skapar trygghet