Våra köer

Från den dag du registrerar dig som sökande hos oss börjar du samla kötid/ködagar.

Du kan stå i köer för Bostad, Fordonsplats och Förråd.

För att stå kvar i en kö krävs att du loggar in på Mina sidor inom 365 dagar från din senaste inloggning. Datumet du senast måste logga in igen visas under Mitt sökande – Bostad/Fordonsplats/Förråd.

Sök ledigt

Du ansvarar själv för ditt sökande, systemet gör det inte åt dig. Annonser på lediga objekt visas på Mina sidor och där anmäler du intresse.

Om du har en e-post kan du välja att ha en så kallad ”bevakning” på annonser för lediga bostäder.
Då får du ett mejl om det finns en lägenhet att söka som överensstämmer med valen du gjort. Du kan ha flera bevakningar. Observera att tjänsten kräver att du har en e-postadress angiven under Mina uppgifter.

Uthyrningsprocess – Bostad

INTRESSEANMÄLAN
Kan göras medan annonsen är publicerad. Sista anmälningsdag visas när du klickar dig in på annonsen. I detta steg går det att ta bort intresseanmälan.

 

URVAL
När anmälningstiden är slut så skickas de åtta (8) sökande med längst kötid vidare till nästa steg.
Om du inte är en av dessa så kommer statusen på din ansökan att fortsätta vara Intresseanmäld och du kan välja att ta bort intresseanmälan.

VISNINGSINFO
Om du är en av de åtta (8) med längst kötid så får du i det här steget veta hur du kan göra för att titta på lägenheten.
I det här steget kan du inte ta bort din intresseanmälan. När Visningsinfo skickas ut har du sju (7) dagar på dig att titta på lägenheten (det är inget krav att titta på lägenheten).

FORTSATT INTRESSE
När perioden för visning passerat så kommer du till det steg där du ska svara på om du är fortsatt intresserad av lägenheten.
Det svaret måste du lämna inom två (2) dagar. Om du svarar NEJ så avslutas din intresseanmälan. Svarar du JA går du vidare till nästa steg.

SÖKANDEPROFIL
I det här steget uppmanas du att fylla i din sökandeprofil om du inte redan har gjort det. Du har två (2) dagar på dig att göra det.
I det här steget kan du inte ta bort din intresseanmälan.
____________________________________________

När alla sökande som svarat JA på fortsatt intresse har uppdaterat sin sökandeprofil börjar handläggaren att titta på den sökande med längst kötid. Uppfyller personen alla krav så skrivs avtal. Annars går turen vidare till nästa osv.

Ungdoms- och seniormärkta lägenheter

Vissa lägenheter är Ungdom- eller Seniormärkta. För att anmäla intresse för en ungdomslägenhet måste du vara mellan 18-25 år och för att anmäla intresse för en seniorlägenhet måste du ha fyllt 59 år. Du behöver inte flytta från en ungdomsmärkt lägenhet när du fyller 25.