Registrera dig

Det gör du enkelt direkt på hemsidan. Behöver du hjälp med registreringen så kontakta oss.

 

Sök ledig bostad

Klicka på knappen ”Sök bostad” på vår startsida så hittar du lägenheter som finns för uthyrning.

Läs informationen om lägenheten. Hyra, planlösning, storlek, inflyttningsdatum, områdesinformation osv.

Om lägenheten verkar passa dig så anmäler du intresse (krävs att du är inloggad). Sök bara det som är intressant för dig. Det går inte samla extra kötid genom att ”söka på allt”.

 

Intresseanmälan

Du kan följa din intresseanmälan under Intresseanmälningar. Du kan ha max 3 gällande intresseanmälningar. En intresseanmälan är gällande ända tills kontraktsskrivning skett.

Om du den sista anmälningsdagen ser att du har köplats 20 eller sämre så rekommenderar vi att du tar bort din ansökan så att du kan söka annat om det kommer ut nya lägenheter. Tänk på att det bara går att ta bort en intresseanmälan under tiden som lägenheten ligger på hemsidan.

 

Erbjudande

När anmälningstiden gått ut så försvinner lägenheten från hemsidan och efter några dagar kallas de sökande med längst kötid till visning. Är du en av de som får erbjudande så kan du se ditt erbjudande och visningstid under Erbjudande.

Vi skickar också erbjudandet med e-post eller brev, det är därför viktigt att du har rätt kontaktuppgifter inlagda på din profil.

OBS! Du ska INTE besvara erbjudandet förrän efter visningen varit.

 

Visning

Vi förmedlar aldrig osedda lägenheter. Det betyder att om du får ett erbjudande så behöver du gå på visningen för att inte bli spärrad från att söka. Läs mer om sökregler och sökspärrar här. Du kan givetvis skicka ett ombud om du inte själv har möjlighet att gå.

Skulle du t.ex. bli sjuk eller råka vara bortrest vid visningstillfället behöver du meddela oss innan visningen så att du inte blir spärrad från att söka nya lägenheter.

Att bara besvara erbjudandet med NEJ räcker inte, då blir du spärrad.

Alla som får erbjudande kallas till samma visningstillfälle, det går inte att be om annan visningstid.

Tänk noga igenom ditt svar, kötiden nollställs vid kontraktsskrivning och vi har ingen möjlighet att hjälpa dig till ett byte om inte lägenheten uppfyller dina förväntningar.

När svarstiden har gått ut

När visningen har varit och svarstiden gått ut så kommer vi att kontakta den sökande med längst kötid som svarat JA och som deltagit på visningen.  Skulle personen inte bli godkänd så kontaktar vi nästa på tur o.s.v.

 

Viktigt att tänka på

  • Det finns ingen byteskö, det är därför viktigt att du hamnar rätt från början. Tänk inte ”bara jag får en lägenhet så kan jag byta sen”. Kötiden nollställs vid kontraktsskrivning.
  • Kontrollera området. Det är viktigt att du tar reda på t.ex. buss- och tågkommunikationer, serviceutbud mm.
  • Lägenhetens skick. Det inre underhållet ingår inte i hyran. Läs om VLU och tillval här.