God fortsättning!

  • Nytt tak på garagelängan på Furustigen vid Estövägen 7-9 är klart
  • Målning väggar och tak i källargången Heimdalsvägen 6 beräknas klart under januari
  • Utebelysning byts ut och kompletteras i områdena Heimdalsvägen och Heimdalsplan. Beräknas klart under januari

 

Ändringar i uthyrningspolicyn

Nynäshamnsbostäders styrelse har fattat beslut om några ändringar i uthyrningspolicyn från 1 januari 2022.
Ändringarna berör även dig som redan är hyresgäst hos oss.

Inloggningskrav för alla

Du som är bostadskontraktsinnehavare har kötid från det datum ditt nuvarande avtal startade. För att behålla den kötiden införs inloggningskrav.

Det innebär att du måste logga in på Mina Sidor minst 1 gång per år. Du har mellan 2022-01-01—2022-12-31 på dig att göra den första inloggningen. När du har gjort den första inloggningen har du 365 dagar på dig att göra nästa inloggning.

Exempel: Du loggar in 10 februari 2022, då måste du senast logga in igen den 9 februari 2023.

Se till att uppdatera dina kontaktuppgifter när du är inloggad, då kan du få mejl från Nynäshamnsbostäder om exempelvis inloggning, driftstörning etc.

Du kan logga in med bankID eller inloggningsuppgifter.
Fungerar inte inloggningen eller om du saknar inloggningsuppgifter så kontakta Uthyrningen.

Saknar du tillgång till dator så kan du givetvis ringa oss så hjälper vi dig med inloggningen.

Uppsägningstid vid byte

Är du hyresgäst och söker en ny lägenhet inom Nynäshamnsbostäder? Tidigare har befintliga hyresgäster haft en  uppsägningstid på 1 1/2 månad. Den är nu borttagen och den lagstadgade uppsägningstiden på 3 kalendermånader återinförs.

Läs hela vår uthyrningspolicy här.

Vi fortsätter vara rädda om varandra

Tillsammans fortsätter vi att iaktta försiktighet för att minska smittspridningen av covid-19.

För allas trygghet, boka bara ett besök om du och alla andra i din bostad är fullt friska. Om du har ett bokat besök och du eller någon hemma hos dig blir sjuk, kontakta oss så snart du kan så bokar vi om tiden. Vi ber dig också vara noga med att hålla avstånd och om möjligt gärna vara i ett annat rum när vi kommer på besök. Det här är för både din och vår säkerhet.

Tack ♥

Tuffa tider?

Januari är känt för att vara årets fattigmånad. Hur vi än försöker att hålla kostnaderna nere över jul och nyår är det lätt att det drar iväg och lämnar spargrisen tom. Men det finns några bra tips att ta till!

  • Rensa vind och garderober., Där hittar du säkert saker du inte har behov för? Sälj dom och tjäna en slant.
  • Håll utkik efter erbjudande i affären. Många matvaror sänks med 30-50% när de närmar sig sista förbrukningsdagen. Köp och frys in!
  • Satsa på säsongens frukt och grönt, det sparar du många kronor på  i förhållande till kött, kyckling och fisk.
  • Samla dina pantflaskor från jul och nyår. Det ger ett par extra kronor i alla fall.

 

Sveriges äldsta aktiva hyresgästförening

Den finns här i Nynäshamn och bildades den 30 december 1915. Idag har hyresgästföreningen över en halv miljon medlemmar och är en god samarbetspartner mellan hyresgäst och hyresvärd.

Nynäshamnsbostäder och Hyresgästföreningen slöt 2004 ett boinflytandeavtal som gör det möjligt att som hyresgäst påverka utformningen av sitt bostadsområde. Samarbetet sker i de lokala hyresgästföreningarna tillsammans med den områdesansvarige i respektive område.

Nynäshamnsbostäder betalar årligen en summa till Hyresgästföreningen samt ett belopp per lägenhet i så kallade hyresgästmedel. Alla hyresgäster betalar 12 kr/månad via hyran i hyressättningsavgift till Hyresgästföreningen. Hyressättningsavgiften är en avgift som Hyresgästföreningen tar ut för att förhandla hyror. Avgiften används för att finansiera deras förhandlingsverksamhet.

Läs gärna historien om Hyresgästföreningen och deras resa här. ( Länk till Hyresgästföreningens sida)

 

Fick du mjuka paket?

Är du en av alla som berikades med nya strumpor i julklapp och tänkt slänga alla uddasockor? Gör inte det! Här får du tips på hur du kan återbruka den gamla trotjänaren.

Ta bort odör

Luktar det ofräscht i garderoben eller kylskåpet? Fyll en ren strumpa med torr kaffesump och häng in i garderoben, eller placera i kylskåpet. Det kommer att ta bort alla oönskade lukter.

Ta bort spindelväv

Sätt en strumpa i änden av en måttstock eller kvastskaft för att snabbt och enkelt komma åt spindelnät eller liknande som du vill bli av med.

Gör en djurleksak

Fyll den med tyg eller bollar. Har du en katt, stoppa även i cat nip (kattmynta) och sy igen. Din katt kommer älska det!

Pimpa muggen

Har favoritsockan gjort sitt? I stället för värmeskyddet av kartong, som du får med när du köper kaffe, klipp av toppen av en strumpa du tycker är fin.