Områdesinformation

På Backluravägen 3-5 har två nya bommar monterats och med start i november kommer alla låghus på Backluravägen och stamspolas.
Staketet vid uteplatserna på Hoxlavägen 3 är bytta. Trapphusen på Myrbacksvägen 2 är målade.

Vi har bland annat under året trimmat en av våra solfångaranläggningar för att minska elanvändningen. Det gör att vi beslutat oss för att ha julgransbelysningen tänd även i år. Så den el som går åt till belysningen har solen redan levererat till oss under året  

Julmarknad

Missa inte vår julmarknad som går av stapeln 10 december mellan klockan 12:00-15:00 vid fotbollsplanen på Backluravägen. Det kommer att finnas lokala försäljare, musikunderhållning för barn, möjlighet att åka häst och vagn och mycket mer  

Utrymningsvägar

Under den här mörka tiden på året är vi många som tänder ljus för att komma i stämning inför julen och göra vardagen lite mysigare. Vi vill därför påminna lite extra om att antal bostadsbränder ökar med så mycket som 40% i december och att det därför är extra viktigt att inget får ställas i trapphuset kom kan blockera utrymningsvägar och försvåra för räddningstjänst.

Snöröjning

Oavsett om man älskar snön eller inte så kan vi konstatera att säsongen är här. Men vem ansvarar egentligen för plogning och sandning i vår kommun?

Nynäshamnsbostäder ansvarar för snöröjning till och från portar, tvättstugor, soprum och andra gemensamma utrymmen i våra områden. Vi snöröjer också in- och utfarter till våra parkeringsområden. Din p-plats skottar du själv.

Nynäshamns kommun ansvarar för snöröjning och sandning i Nynäshamns och Ösmo tätorter. Övriga gator och gång- och cykelvägar snöröjs av Trafikverket eller andra väghållare.

Har du synpunkter på snöröjningen vid din fastighet så kontakta din områdesansvarige.

 

Ge bort en hemmagjord julklapp

Sitter du också där strax innan jul och försöker komma på bra saker att ge bort i julklapp? Du är inte ensam! Som tur är finns det gott om tips på saker du kan göra själv och ge bort, och vad är mer personligt än en hemmagjord julklapp?  Här delar vi med oss av några förslag.

 1. En krämig (och god) ansiktsmask
  Gör så här: Vispa 2 msk grädde och mixa 3 msk havregryn. Blanda ihop det med 1dl kakao, 1/2 dl honung, 1/2 avokado och en dryg msk kvarg. Lägg krämen i en fin glasburk och sätt på en etikett med texten: Applicera på ren hud och låt verka i 20 minuter. Skölj sedan av.
 2. Berikande blomsternäring
  Du behöver skal från 1 banan, sump från 2 koppar kaffe, 2 äggskal och vatten. Gör så här: Ta bort ändarna på bananskalet. Lägg bananskal, kaffesump och äggskal i en mixer. Fyll upp med vatten så att det täcker. Mixa ordentligt. Häll upp i en burk eller flaska och förvara mörkt. Använd 1 dl blomsternäring till 2 liter vatten.
 3. Grymt god grillkrydda
  Hur coolt är det inte att ge bort en hemmagjord kryddblandning i en fin glasburk! Och det är barnsligt enkelt, blanda bara ihop följande:
  1 msk svartpeppar, 1 msk salt, 1 tsk vitlökspulver, 1/2 tsk cayennepeppar, 1 msk paprikapulver, 1 tsk timjan och 1 tsk spiskummin

 

Tack för det här året!

Snart är 2022 till ända och vi tar en titt i backspegeln för att se vad året bjöd på.

 • Januari – Året inleddes med fortsatta restriktioner för att minska spridningen av covid-19. Styrelsen antog beslut om att inloggningskravet även ska gälla för befintliga hyresgäster.
 • Februari – flera stora projekt kunde avslutas, bland annat ventilationsbytet på Odins-/Sigyns väg, fönsterbyte på Hoxlavägen och byte av undercentraler i Stora Vika. Vi lanserade får egenproducerade honung från biodlingen på Tallvägen och så bytte vi teleoperatör i samarbete med kommunen.
 • Mars – första huskroppen av tre kom på plats på Idunvägen.
 • April – hissarna på Backluravägen 5 byts ut.
 • Maj – förmedlingen av lägenheterna på Idunvägen 30-36 inleds. Vi genomför en kundundersökning via AktivBo.
 • September – de första hyresgästerna flyttar in på Idunvägen 32.
 • Oktober –  vi startar arbetet med den nya bostadsområdet på Kullsta där det kommer byggas 94 lägenheter.
 • November – invigning av en ny lekplats på Backluravägen.
 • December – första riktiga snöfallet lägger sig över våra områden och vår julbelysning lyser upp i mörkret och hyresgästerna i det tredje och sista huset på Idunvägen flyttar in.