Områdesnytt

 Julbelysningen sätts upp i flaggstängerna runt om i våra bostadsområden
 Tvättstuga 3 på Backluravägen 17 har fått nytt torkskåp
 Genomförande av OVK-besiktningar löper enligt tidsschema
 Vi ser över behovet av elbilsladdare
 I övrigt sedvanligt underhåll

Appen finns nu för alla!

Nu kan alla våra bostadshyresgäster som har en smart telefon eller padda ladda ner vår boendeapp. Det kommer vara en viktig kanal för er att ta del av information och motta meddelande från din hyresvärd. Innehållet i appen är fortfarande under utveckling och kommer att fyllas på med fler funktioner framöver. Behöver du hjälp att ladda ner appen så finns en guide här.

 

Nu tändas tusen juleljus 

Och med det ökar tyvärr antalet bostadsbränder.  Som vanligt så här års så vill vi göra dig uppmärksam på att iaktta försiktighet.

  • Inled denna mörka årstid med att kontrollera din brandvarnare. Om din lägenhet saknar brandvarnare så kontaktar du din områdesansvarige.
  • Idag finns många verklighetstrogna batteridrivna ljus. Det flesta har en timer så att du kan ställa in att det ska tändas innan du kommer hem för extra trivsel.
  • Om du ändå föredrar levande ljus så använd ljushållare av keramik eller metall. Se till att ljuset står fritt och på ett stadigt underlag.
  • Värmeljus ska placeras i hållare avsedda för värmeljus, som klarar värmen och har tillräckligt med lufthål. Placera aldrig flera värmeljus bredvid varandra, de kan då bilda en stor låga som är svår att släcka.
  • Lämnar du rummet, släck ljusen.
  • Skriv en ramsa och sätt på insidan av ytterdörren. ”Lämna inte ditt hus innan du släckt alla ljus”  

Rena rör till jul

Passa på att rensa dina avlopp inför jul. Här kommer ett enkelt, billigt och miljövänligt gammalt husmorstips!

Häll kokande vatten i ditt/dina avlopp, häll ner minst 1/2 dl bikarbonat. Vänta i cirka 5 minuter. Värm 5 dl ättika med 5 dl vatten och häll ner. Vänta i 10 minuter och spola med kokande eller supervarmt vatten.

Pyssel hos kvinno- och tjejjouren PAX

Sedan oktober har kvinno- och tjejjouren PAX i Nynäshamn arrangerat pysselgrupper för mammor och barn i alla åldrar. I december erbjuds två tillfällen att pyssla och fika. Det kommer att finnas allt från pärlor, målning, diy-kit och annat roligt.

Torsdag 7 december och torsdag 19 december mellan klockan 13.00-15.00 och då är temat JUL.

Biljettinformation och anmälan via info@kvinnojourenpax.org  eller ring 072-235 29 99

Tack för 2023!

Vi vill tacka er hyresgäster, våra entreprenörer och övriga samarbetspartner för året som gått och önskar er alla en fin avslutning på 2023!