Områdesinformation

VI har bytt cylindrar på garagen på Carl Bondes väg.

Rensning av omärkta cyklar på Mejerivägen, Tallvägen, Nyblevägen och Carl Bondes väg.

Slyröjning på Torgvägen.

Cykelrensningar

Varje år tömmer våra områdesansvariga överfulla cykelrum och cykelställ på trasiga och övergivna cyklar. Inför rensningarna så ber vi er att märka upp era cyklar. De som inte märks upp körs till skrotning eller förvaring. Det tar tid, utrymme och arbetskraft som vi hellre vill lägga på att hålla era områden fina och ge service till er hyresgäster.

Så ta hand om era trotjänare och låt inte trasiga cyklar stå och ta plats, och om ni flyttar, ta med era cyklar!

Humlan

En av tre huskroppar är nu på plats och färdigställandet invändigt och av fasaden pågår för fullt!  I början av mars monteras nästa hus och det tredje och sista huset beräknas stå på plats i början av april.

Hyresrätter med drömläge! Ljusa fina lägenheter med parkettgolv, kombinerad tvätt- och torktumlare och Ballingslövkök. Parkeringsgarage under huset och fina utomhusytor.

Lägenheterna på Humlan förmedlas på samma sätt som våra övriga objekt, alltså via vår hemsida och till sökande med längst kötid. Mer detaljerad information om när förmedlingen börjar kommer vi att meddela under mars månad.

Mars

Så är den då äntligen här, den första vårmånaden! Men som vi alla vet så kan ena dagen bjuda på strålande sol för att nästa dag servera snöblandat regn. Och så har det ju alltid varit!

Här är några historiska ögonblick som inträffat under mars månad:

 • Filmen King Kong har premiär i USA den 2 mars 1933
 • Den 7 mars 1876 tar Alexander Graham Bell patent på telefonen och….
 • ….den 10 mars ringer han världens första telefonsamtal
 • Det första Vasaloppet mellan Sälen och Mora äger rum den 19:e mars 1922 och vanns av den blott 22-årige Ernst Alm
 • Den 31 mars år 1889 invigs Eiffeltornet i Paris

 

Årets hyresförhandling

Nynäshamnsbostäder och hyresgästföreningen har i årets hyresförhandling, för samtliga Nynäshamnsbostäders bostadslägenheter, kommit överens om att höja hyran med 1,85% från och med 1 april 2022. Parterna är också överens om att höja avgifterna för carport, varm- och kallgarage med 20 kr/månad, för parkering med motorvärmare med 20 kr/månad samt för parkeringsplatser utan motorvärmare med 15 kr/månad. I underhållsbudgeten för 2022, skall 606 kr/lägenhet/år avsättas för en samverkanspott. Fördelningen och bedömningen av vilka åtgärder och aktiviteter som potten finansierar, sker i samverkan. I hyran ingår en hyressättningsavgift med 12 kr/månad/lägenhet.

Pysseldags!

Återvinning är ju ett ständigt aktuellt tema, och något som finns i alla hushåll och som kan återvinnas är toa- eller hushållspappersrullar! För alla er som har barn eller barnbarn så kommer här ett roligt och billigt pysseltips på hur man kan göra pappersrullarna till byggklossar!

Papprullarna blir stapelbara när två till fyra skåror klipps från kanten och från båda håll. Man kan välja att stapla rullarna i skårorna på båda rullar som möts så de sjunker ner djupt i varann eller bara en skåra som möter en kant för högre torn.

Gör så här: klipp ca 3-4 cm långt snitt och sedan likadant bara nån mm åt sidan. Klipp eller dra bort den lilla pappbit som blir över. Om vi kallar detta snitt “klockan 12” så klipper du likadant kl 06, 03 och 09. Vänd på rullen och klipp nu kl halv 8, halv 11, halv 2 och halv 5. Dvs att skårorna inte är helt i linje.

Måla rullarna om du vill, vanlig vattenlöslig akryl/hobby-färg täcker bra.

Sen är det bara fantasin som kan sätta gränser för vilka konstverk som kan göras!

 

Baka på bruna bananer

18 kg per person och år. Ungefär så mycket mat och dryck slängde vi svenskar under 2021. Börjar dina bananer att se trötta och svarta ut? Baka enkla och supergoda bananmuffins!

12 muffins | 200 grader | 15-20 min

Ingredienser

2 ägg
150 g socker
1 tsk vaniljsocker
200 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
125 margarin
4 mogna bananer (2 mosas i smet, 2 att skiva till toppen)
Kokos till topping
Vispad grädde som tillbehör (valfritt)

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Smält smöret och låt det svalna lite.
 3. Vispa ägg och socker riktigt mycket så det blir vitt och fint.
 4. Tillsätt det smälta smöret som nu har svalnat.
 5. Blanda alla torra ingredienser och kryddor i en skål.
 6. Blanda i det torra i smeten, och rör med en slev till en slät fin smet (inte vispa). Blanda till sist ned två mosade bananer i smeten.
 7. Skeda upp smeten i muffinsformar ca 2/3.
 8. Skiva upp de två sista bananerna och lägg skivor på varje muffins.
 9. Toppa muffinsen med kokosflingor.
 10. Stek i ugnen ca 15 min i mitten, eller tills de fått fin färg
 11. Servera de nybakade muffinsen med en skvätt vispad grädde.