Områdesinformation

Nynäshamn
Träpanelen vid entréerna på Backluravägen 3, 5, 15 och 17 är målade.
Garagedörrar på Änggatan byts ut.
Arbetet med att byta tak på Backluravägen 19 pågår fortfarande.
Trädfällning görs för att förbättra belysningen på Sigyns väg.
Ventilationsarbetet på Odins/Sigyn pågår. Tack till alla hyresgäster för ert tålamod!

Ösmo, Sorunda och Stora Vika
Nynäshamns kommun har nu bytt ut gamla vattenledningar som orsakat översvämning på bl.a.Marstavägen.
Den 8 oktober 11:30 invigs glashuset på Tallvägen med korvgrillning. Alla hyresgäster i Ösmo är välkomna!
Ny belysning vid cykel- och barnvagnshus på Nyblevägen.
Tvättstuga och källargång på Marstavägen 1 är färdigrenoverad.

Hösten – en svår inomhustemperaturtid!

När temperaturen sjunker utanför fönstret så börjar den tiden på året då vi vill ha det varmt och skönt inomhus. Det är inte alltid upplevd kyla handlar om temperatur, det kan hänga ihop med hur vi är som individer. När det kommer in en felanmälan om kall lägenhet så mäter vi och undersöker vad det kan bero på. Mätningarna görs i de så kallade vistelsezonerna, ca en meter från vägg och en meter upp från golv.  Att ha sin termometer placerad i eller vid fönstret eller på en yttervägg visar alltså inte temperaturen i vistelsezonen.

Även om vi pratar om innetemperatur, finns det mycket utifrån som påverkar – förutom gradantalet även luftfuktighet och vindhastighet. Utomhus sitter givare som styr temperaturen inne i din lägenhet och som alltså påverkas av dessa faktorer. Som ni vet kan hösten bjuda på både värme och kyla och det kan förändras snabbt under dygnet. Det finns en tröghet i att värma upp stora fastigheter vilket gör att det lätt blir en fördröjning innan värmen ger full effekt i din lägenhet. Så vänta lite med att kontakta oss så ska du se att temperaturen snart stiger. Om du ändå upplever att det är alltför kallt så ska du naturligtvis kontakta din områdesansvarige.

Visste du det här om oktober?

  • Oktober innehåller årets 274:e till 304:e dag (275:e till 305:e vid skottår) och är årets längsta månad på grund av vårt sommartidssystem.
  • Namnet kommer från latinets october, den åttonde månaden – i den äldre romerska kalendern (fram till 153 f.Kr.) var denna månad nämligen årets åttonde.
  • Den 1 oktober 1950 invigs Stockholms tunnelbana som i banlängd är världens 28:e längsta system.
  • Den 3 oktober 1962 har tv-programmet Hylands hörna premiär. Programmet sändes fram till 1983.
  • Den första James Bond-filmen  Agent 007 med rätt att döda har premiär den 5 oktober 1962 med Sean Connery i huvudrollen.

 

Nyrenoverad tvättstuga

Hyresgästerna som tvättar på Marstavägen 1 kan nu glädjas åt en fräsch och nyrenoverad sådan.

Nymålade väggar och klinkergolv.

Även källargången har fått ett ansiktslyft!

Systematiskt brandskyddsarbete

Ett av våra viktigaste ansvar som fastighetsägare är det systematiska brandskyddsarbetet. Därför ser vi till att våra anställda inom förvaltningen får nödvändig utbildning inom området.

Hur ansvaret för att förebygga bränder ska delas upp mellan fastighetsägaren och hyresgäster är inte reglerat i lag, men normalt sett innebär det att fastighetsägaren ansvarar för åtgärder som hör till byggnaden och fasta tillbehör. Hyresgästen svarar för att lägenheten används på ett ansvarsfullt sätt samt att installerade brandvarnare sköts och kontrolleras. Är din brandvarnare trasig, eller om du rent av saknar en brandvarnare, kontakta oss så får du en ny.

Den här länken tar dig till en instruktionsfilm som visar hur du brandsäkrar din bostad.

Precis som många av er hyresgäster tycker vi också om att tända levande ljus för att lysa upp höstmörkret en aning. Vi vill bara be er om att vara försiktiga och påminna om att släcka brinnande ljus när ni lämnar rummet eller bostaden.

TIPS!
I vår reception finns klisterdekaler att fästa på insidan av ytterdörren med en påminnelse om detta, en påminnelse som kan rädda liv! Välkommen att hämta eller kontakta oss så kan vi skicka en dekal.

 

Pyssel med pusselbitar!

Har man ett träpussel som ingen längre lägger, eller om det rent av saknas en nedrig bit eller två, kan man ju lätt göra om det till glasunderlägg.

Det är bara att lägga så många bitar du behöver och limma fast de på en kartongbit. Gillar du bilden på pusslet så lägger du den sidan uppåt, annars kan du limma motivet nedåt och måla baksidan i önskad färg.

Klipp eller skär bort överflödig kartong och målade kanterna i en fin färg. Vill man skydda ytan mot fukt är det bara att lacka.