Områdesnytt

Nu har alla medarbetare fått en välförtjänt semester och är laddade för hösten. Vi hoppas att ni också har fått njuta av sol, värme och svalkande bad och haft en skön sommar!

Nynäshamn

I mitten av september flyttar de första hyresgästerna in på Idunvägen. Det är mittenhuset som är först ut. Har vi tur så blir det en fin sensommar så att de via sina balkonger och uteplatsen kan njuta av sitt nya boende.

Ösmo/Sorunda/Stora Vika

Entrédörrarna på Tallvägen ska renoveras och arbetet beräknas starta i september.

Glashus

Ett vackert glashus är uppfört på gräsmattan mellan Heimdalsvägen 12 och 14 i ett samarbete mellan Nynäshamnsbostäder och Hyresgästföreningen.  Glashuset ska fungera som en samlingsplats för alla boende på Heimdalsvägen, till exempel för gemensamma fikastunder, barnkalas etc. Självklart är alla hyresgäster på Heimdalsvägen välkomna att använda glashuset.

Smultronställe för soldyrkare

Tillsammans med engagerade hyresgäster har det iordningsställts en liten sittplats mot husväggen vid Estövägen 9. Den tidigare leriga platsen är nu ett minne blott!

Allt är på sin plats

Våra duktiga medarbetare Mohammed och Ibrahim har under sommaren satt upp fina och tydliga skyltar i våra tvättstugor. Där kan du enkelt se var städutrustningen ska hängas upp.

Tillsammans hjälps vi åt att hålla våra tvättstugor rena och trevliga att vistas i!

Om något saknas i din tvättstuga så kontakta din områdesansvarige.

Barnvänliga Backlura

Under sommaren har Backluravägen 3-25 blivit ännu mer barnvänligt. Det har bland annat målats bilvägar och parkeringsrutor som våra framtida bilförare kan öva sina körkunskaper på.

Årets sommararbetande ungdomar har verkligen arbetat hårt. Förutom att måla carportar har dom gjort ett jättefint bollplank där barnen kan träna sin träffsäkerhet. Stort tack till er!

BBG – Backlura boendegrupp,  som startats på initiativ av vår hyresgäst Elliina Tammiksaare och som även ligger bakom Nyckelpigeparken, har gjort konst och målat budskap på stenar som ska hindra biltrafik på våra gångvägar. Vi tycker det är jätteroligt med engagerade barn, ungdomar och hyresgäster!

På gång i september

Hösten bjuder på smått och gott för kommuninvånarna. Bland annat kan du gå på Skördemarknad i Ösmo eller besöka öppet hus på brandstationen.

På Nynäshamns kommuns hemsida kan du se kalendariet för hösten
https://nynashamn.se/uppleva/evenemang