Områdesnytt

NYNÄSHAMN

Arbetet med ventilationen på Odins och Sigyns väg fortsätter. Takomläggning på Backluravägen 19 och Valthornsvägen 5-9 har påbörjats. Hissbytet på Backluravägen 15 pågår. Förberedelser för asfaltsarbeten och uppmärkning av bilplatser pågår på flera platser.

ÖSMO

Källargolven på Mejerivägen 2-8  är färdigmålade. . Vi flyttar ett körsbärsträd på Nyblevägen till Tallvägen. Trädet var felplanterat och ersätts med rhododendron.

SORUNDA

OVK-obligatorisk ventilationskontroll pågår på Carl Bondes väg. Carl Bondes väg 2-10 har fått närvarostyrd trapphusbelysning. Trädgårdsbeskärning pågår också i området runt Carl Bondes.

STORA VIKA 

Färdigställandet efter utbytet av undercentraler pågår.

Lägenhetsbyte

Finns det en egen kö för byte  av lägenhet? Och hur gör man om man vill byta lägenhet med någon annan?

Nynäshamnsbostäder har bara en kö och den är för alla, även för dig som redan är hyresgäst. Du har kötid från dagen ditt nuvarande kontrakt trädde i kraft. Det är den kötiden du använder dig av för att söka en ny lägenhet. Och lediga lägenheter hittar du på vår startsida.

Om du vill byta lägenhet med en annan hyresgäst så finns det särskilda bestämmelser för det som är reglerade i hyreslagen. Det beror på att varje så kallat direktbyte är en slags förbigång av kön och då måste vissa krav uppfyllas.

Estö IP

Estö idrottsplats är inte bara en skatepark. Här finns saker att göra för hela familjen.

  1. Skejta, åk kickbikes, inlines eller cykla. Med gångavstånd från Gröndalsvikens pendeltågsstation hittar du Nynäshamns Skatepark. Här kan du åka skateboard men även kickbike, inlines och cykla under vissa tider. Belysning på kvällen och tillgänglighetsanpassad toalett finns också.
  2. Lek på lekparkenPå Estö IP finns en stor lekpark med gungor, rutschkana, klätterställning, båt och sandlåda.
  3. Träna på utegymmet. Passa på när barnen leker eller ta med dem som personliga tränare.
  4. Lira fotboll. Ta med en fotboll och öva lite dribbling på den inhägnade fotbollsplanen.
  5. Grilla. Blir du hungrig så kan du ta med dig korv eller annat gott att grilla på grillplatsen.

Sveriges Allmännytta 

Nynäshamnsbostäder är en del av Sveriges Allmännytta. Allmännyttan är alla kommunala bostadsföretag över hela Sverige med uppgift att tillhandahålla hållbara och prisvärda bostäder för alla. Visst du att ungefär 30% av befolkningen hyr sin bostad och ca 1,4 miljoner svenskar bor inom Allmännyttan?

Se allmännyttans historia genom tiderna på www.allmannyttan.se

 

Har du en sån här nyckel till din lägenhet?  Är det svårt att låsa och låsa upp din dörr? Då kan det hjälpa att rengöra nyckeln med en gammal tandborste! Det hamnar lätt smuts i de små hålen som gör att mekaniken blir dålig.

Vi påminner om att inte mata fåglarna från era uteplatser eller i direkt anslutning till fastigheten. Det drar till sig andra oönskade djur som kan ge stora problem.

Sist men inte minst

Det är inte tillåtet att grilla på balkong eller uteplats (elgrill går bra). På många platser i våra områden finns iordningsställda grillplatser på tryggt avstånd från fastigheterna, använd dessa. Ta reda om eldningsförbud råder innan ni grillar.