Områdesnytt

NYNÄSHAMN

Nu pågår byte av hissarna på Backluravägen 15, ett arbete som beräknas ta  6 veckor.  Ombyggd ventilation och ny torktumlare i tvättstugan på Valthornsvägen 3A. Nya tvättmaskiner på Estövägen 4. Upprustning av uteplatsen vid Valthornsvägen 5,7-9.

ÖSMO/SORUNDA/STORA VIKA

Nya belysningsarmaturer på samtliga entréer, och fasader på Tallvägen och Mejerivägen. Byte av armatur vid gavel mot parkering vid Torgvägen 12. Beskärning av träd vid parkering Carl Bondes väg. Lampbyte på belysningsstolpar vid parkering Nyblevägen 19-21.

Gåvor

Nynäshamnsbostäder skänker 75,000 kr till FN´s flyktingorgan UNHCR Sverige. En gåva till människorna som tvingas fly i Ukraina.

Barnrättsorganisationen BRIS har också fått en gåva i form av 10,000 kr. Pengarna kommer blanda annat från försäljningen av vår egen honung.

Kriget i Ukraina

Många känner oro och har frågor om det som sker i Ukraina. På Nynäshamns kommuns hemsida hittar du information om kommunens arbete och krisberedskap och om hur du som privatperson kan hjälpa till.

Kommunens hemsida

Skyddsrum i vårt bestånd

Sandsopning

Nu pågår sandsopning i våra områden. Det är många områden och alla kan inte sopas samtidigt, vi ber er ha överseende med det.  Även kommunen har påbörjat sopningen av de gator och gångvägar som de ansvarar för. så snart ska vi ha sand- och grusfritt i vår kommun 🙂

 

Påskpyssel för stora och små

Ta dig tid att pyssla med barnen under påsken. Det är både roligt och värdefullt.

För de yngsta – Gör en påsktupp av händer och fötter!

Gör så här:
Rita av barnens händer och en fot och klipp ut dessa. Limma ihop händerna som vingar, med foten i mitten som kropp. Låt barnen färglägga och rita dit mun, näbb och små fötter och så är tuppen färdig att hängas upp. En ovanlig påsktupp som är rolig att spara eftersom det är barnens egna händer och fötter.


För de lite äldre – Gör en kyckling eller tupp av toalettrulle

Ta en tom toarulle och måla den. När rullen har torkat kan man måla dit ögon och klistra fast näbbar, eventuell tuppkam, påskfjädrar och ögon. Enkelt men jätteroligt!

Detta behövs:
– Toalettrulle
– Papper
– Färg