Områdesinformation

Trapphusen i höghusen på Backluravägen 3-17 målas.

Backluravägen 13-25 har en ny Områdesansvarig från 3 april – Dan Niklasson

I övrig pågår sedvanligt underhåll och reparation i våra områden.

 

Hemförsäkring

Ibland är olyckan framme och då har du stor hjälp av att ha en hemförsäkring. Om du orsakar en skada eller om det inträffar en olycka som du är orsak till så kan du som hyresgäst bli ersättningsskyldig gentemot din hyresvärd.

Skulle din lägenhet t.ex. blir så förstörd i en brand att den inte längre kan användas så upphör hyresavtalet. Som fastighetsägare har vi ingen skyldighet att hjälpa till med en ny lägenhet och då är en hemförsäkring till stor hjälp för dig. Den hjälper dig med tillfälligt boende, och kan ersätta kläder och möbler.

Så se till att du alltid har en gällande hemförsäkring när du bor hos oss  

Boendeappen

Vi fortsätter att lansera vår egen boendeapp från AVY Tmpl. Senast i raden att få testa appen är hyresgästerna i våra två fastigheter på Telegrafen. Vi kommer under året att gå ut till ännu fler bostadsområden och om allt går bra ska så småningom alla våra hyresgäster få ta del av den!

Det går som på räls

Eller åtminstone väldigt nära. Det börjar växa fram ett nytt bostadsområde vid Nynäsgård, hela 95 lägenheter fördelat på 3 huskroppar.  Vår nyproduktion Kullsta beräknas stå klart för inflyttning under nästa sommar. Följ projektet under https://www.nynasbo.se/project/kullsta/

 

Seniordans

Folkets Hus i Nynäshamn anordnar två seniordanstillfällen under april månad.

Kom och dansa till Folkets Hus DJ som spelar dansvänliga låtar i timmarna tre. I inträdet ingår soppa och bröd. Cafeterian är öppen under tiden så du kan köpa dig kaffe och fikabröd. Soppan serveras klockan 12.

Datum
03 april 2023
24 april 2023
Tid
Klockan 12.00 – 16.00
Biljettpris: 75 kronor per person.

 

 

Gör din egen påskkärring

Du behöver:

Använd:
1 tallkotte
1 träkula
1 liten tyglapp

limpistol eller vanligt lim
nål å tråd

Limma fast huvudet på undersidan av kotten.

Klipp tyget till en fyrkant, vik på mitten. Snygga gärna till kanterna med en taggsax. Trä i en tråd för upphängning och limma sedan fast tyget som en sjal.

Källa: www.365 slojd.se